Reklama

Reklama

Konfitura z dyni

Idealna do kanapek na śniadanie

Składniki

  • 1kg oczyszczonej dyni
  • 200 ml wody
  • 300 g cukru
  • 3 duże pomarańcze
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru np. marki Kamis
  • 1 łyżeczka cynamonu np. marki Kamis

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę dynię podlej wodą i duś na wolnym ogniu przez około 30 minut. Dodaj cukier, cząstki pomarańczy, imbir oraz cynamon. Gotuj wszystko do momentu, aż konfitura zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków. Zakręć je, odstaw do wystudzenia do góry dnem i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje