Kotleciki rybne z krakersami - Wiesław

300 g filetów z mintaja lub morszczuka, 1 duża cebula, 6-7 krakersów, jasny bulion z jednej kostki, koperek, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, oregano, olej

article cover
INTERIA.PL

Filety gotować w bulionie przez 5 minut, a następnie dokładnie je odsączyć i rozdrobnić. Cebulę bardzo drobno posiekać i dodać do ryby. Wbić jajko, wymieszać. Do masy dodać pokruszone drobno krakersy. Doprawić przyprawami i koperkiem. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Przepis można wzbogacić dodając na przykład parmezan, posiekane oliwki, ugotwaną marchewkę, etceterę. Kotleciki świetnie smakują z dodatkiem sosu tatarskiego.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas