Kotleciki sojowe z podgrzybkami

Kotlety sojowe są znakomitą alternatywą dla mięsnych. Taki obiad jest nie tylko zdrowy, ale również bardzo smaczny.

Kotlety sojowe równie smaczne jak kotlety z mięsa.
Kotlety sojowe równie smaczne jak kotlety z mięsa. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie gotowych kotletów sojowych
  • 8 podgrzybków lub kozaków
  • słodka śmietana
  • cebula
  • jajko
  • bezglutenowa bułka tarta
  • kostka rosołowa
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Grzyby opłukać, pokroić i dusić z cebulą. Gdy będą miękkie, ostudzić, a potem dodać słodką śmietankę. Kotlety włożyć do wrzącej wody z kostka rosołową. Gotować około 5 minut. Odcedzić, osączyć, panierować w jajku obtoczyć w bezglutenowej bułce tartej. Smażyć kotlety na złoty kolor. Polać sosem z podgrzybków, można też podawać same.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas