Kotlety drobiowe w ziemniaczanej koszulce
Lepsze od placków ziemniaczanych i kotletów z indyka.
Składniki:
- 8 plastrów piersi z indyka
- Sól, pieprz
- 6 łyżek czerwonego pesto
- 250 g ziemniaków
- Żółtko
- 2 cukinie
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 6 łyżek oleju
- 1/8 l bulionu
- 30 g mąki
Przygotowanie:
Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć, posmarować pesto i złożyć na pół. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać żółtko, sól. Cukinie i paprykę pokroić w paski, cebulę w kostkę.
Warzywa przesmażyć na oleju, wlać bulion i gotować 10 minut na słabym ogniu. Kotlety obtoczyć w mące i oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, podawać z warzywami.