Reklama

Reklama

Kotlety drobiowe w ziemniaczanej koszulce

Lepsze od placków ziemniaczanych i kotletów z indyka.

 Składniki:

  • 8 plastrów piersi z indyka
  • Sól, pieprz
  • 6 łyżek czerwonego pesto
  • 250 g ziemniaków
  • Żółtko
  • 2 cukinie
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 6 łyżek oleju
  • 1/8 l bulionu
  • 30 g mąki

Reklama

 Przygotowanie:

Kotlety rozbić, posolić i popieprzyć, posmarować pesto i złożyć na pół. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce, dodać żółtko, sól. Cukinie i paprykę pokroić w paski, cebulę w kostkę.

Warzywa przesmażyć na oleju, wlać bulion i gotować 10 minut na słabym ogniu. Kotlety obtoczyć w mące i oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, podawać z warzywami.

 

Dowiedz się więcej na temat: kotlety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje