Kotlety mielone z dipem

Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj nasz przepis na pyszne kotlety z dipem.

Z dipem smakują najlepiej
Z dipem smakują najlepiej 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Do mięsa dodaj bułkę tartą, zioła, pokrojone w drobniutką kosteczkę papryki. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Wbij jajko, dolej 3 łyżki wody i wyrób masę. Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa małe kulki.

Ułóż je na aluminiowej blaszce posmarowanej niewielką ilością oleju. Kulki mięsne wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 5 minut w temperaturze 180° C. Następnie wrzuć je do gorącego bulionu i gotuj około 15 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.

Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz curry. 

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas