Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika z pomidorową salsą

Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika z pomidorową salsą
Kotlety z batatów, siemienia lnianego i ze słonecznika z pomidorową salsąmateriały prasowe

Składniki

- kotlety:

  • 1 średniej wielkości batat
  • 100 g siemienia lnianego
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • sól, pieprz, wędzona papryka do smaku
  • 50 g mąki gryczanej
  • 50 g słonecznika
  • oliwa do smażenia

- salsa:

  • 2 pomidory
  • 1 garść liści kolendry
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki oleju lnianego albo innego tłoczonego na zimno lub oliwy
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
8 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"
Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?