Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem
Najlepiej smakuje wiosną.
Przygotowanie:
1. 80 g wędzonego łososia pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski z 2 marchewkami zestruganymi na cieniutkie paski. Rozmroź 150 g Chrupiącego kalafiora Proste historie, przekrój każdy kawałek wzdłuż na 4 części, dodaj do miski. W rondelku zagotuj 4 łyżki octu z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką cukru. Dodaj 2 ziarenka gorczycy, dopraw solą i ciepłym wywarem zalej łososia z warzywami. Odstaw do wystygnięcia.
2. Przygotuj Zupę kalafiorową Proste historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmiksuj dodając 100 g topionego serka śmietankowego. Dopraw gałką muszkatołową i solą. Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem. Posyp wierzch koperkiem.