Reklama

Krem kanapkowy czekoladowo-śliwkowy

Sprawi, że żadne dziecko się mu nie oprze, a i na ustach dorosłego pojawi się uśmiech.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek mleka w proszku
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka śliwek kalifornijskich
  • wrzątek

Sposób przygotowania

Śliwki kalifornijskie wkładamy do misy blendera i zalewamy wrzątkiem tak, żeby je dokładnie przykrywał. Odstawiamy. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy mleko w proszku i połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Ciągle mieszając doprowadzamy wszystko do wrzenia. Odcedzamy śliwki. Do blendera wlewamy połowę mleka z czekoladą, które podgrzewaliśmy w garnuszku. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostrożnie otwieramy blender. Masę śliwkową z blendera dodajemy do mleka, które pozostało w rondelku. Mieszamy. Przekładamy do słoiczka i studzimy. Przechowujemy w lodówce.

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy