Kruche babeczki orzechowe
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem

Składniki
na ciasto:
- 30 dag mąki pszennej
- 20 dag masła
- 5 dag cukru
- 3 żółtka
na nadzienie i dekorację:
- 25 dag masła
- pół szklanki cukru pudru
- 125 ml wody
- 3 łyżki kakao
- 25 dag mleka w proszku
- 40 dag różnych orzechów
- 3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1. Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i zagnieć. Uformuj kulę, schłodź. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka, wyłóż nimi foremki. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
2. Do wody dodaj masło, cukier, kakao i mleko w proszku. Podgrzej, wymieszaj. Napełnij babeczki. Na wierzchu ułóż uprażone orzechy z miodem.
Czas przygotowania: ok. godziny