Kruche babeczki orzechowe

Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem

Kruche babeczki orzechowe
Kruche babeczki orzechowe123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i zagnieć. Uformuj kulę, schłodź. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka, wyłóż nimi foremki. Piecz 15 minut w temp. 180°C.

2. Do wody dodaj masło, cukier, kakao i mleko w proszku. Podgrzej, wymieszaj. Napełnij babeczki. Na wierzchu ułóż uprażone orzechy z miodem.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Tort makowyInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas