Kruche babeczki orzechowe

Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem

Składniki na ciasto:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 5 dag cukru
  • 3 żółtka

Składniki na nadzienie i dekorację:

  • 25 dag masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • 125 ml wody
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dag mleka w proszku
  • 40 dag różnych orzechów
  • 3 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i zagnieć. Uformuj kulę, schłodź. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego kółka, wyłóż nimi foremki. Piecz 15 minut w temp. 180°C.

2. Do wody dodaj masło, cukier, kakao i mleko w proszku. Podgrzej, wymieszaj. Napełnij babeczki. Na wierzchu ułóż uprażone orzechy z miodem.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje