Kuskus z warzywami

Wegetariańskie danie pełne kolorów i witamin. Kasza z dodatkiem warzyw, to dobry pomysł na wiosenny posiłek.

Kaszotto na bazie kuskusu, to kolorowa wariacja na twoim talerzu
Kaszotto na bazie kuskusu, to kolorowa wariacja na twoim talerzu123RF/PICSEL

Zagotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do wrzątku wsyp łyżeczkę kurkumy, która nada kaszy złotego koloru.

Warzywa pokrój i duś na rozgrzanej oliwie do miękkości. Pod koniec dodaj sprasowany ząbek czosnku.

Ugotowaną kaszę wymieszaj z warzywami. Podawaj ze świeżymi ziołami.

***

Zobacz także:


Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas