Reklama

Reklama

Kuskus z warzywami

Wegetariańskie danie pełne kolorów i witamin. Kasza z dodatkiem warzyw, to dobry pomysł na wiosenny posiłek.

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • kasza kuskus
  • bakłażan
  • papryka
  • cukinia
  • oliwa
  • czosnek
  • kurkuma
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz

Zagotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do wrzątku wsyp łyżeczkę kurkumy, która nada kaszy złotego koloru.

Warzywa pokrój i duś na rozgrzanej oliwie do miękkości. Pod koniec dodaj sprasowany ząbek czosnku.

Ugotowaną kaszę wymieszaj z warzywami. Podawaj ze świeżymi ziołami.

***

Zobacz także:


Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama






Dowiedz się więcej na temat: kuskus

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje