Leczo z grzankami
Rozgrzewa i syci

Składniki
- papryka czerwona
- papryka zielona
- 3 pomidory
- kilka dużych pieczarek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka pomidorów w zalewie
- 2 kajzerki
- tymianek
- pieprz ziołowy
- oregano
- pieprz
- sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Cebulę obierz, pokrój w piórka, przysmaż na oleju. Wrzuć do rondelka, dodaj przyprawy, pokrojone w kostkę papryki, pomidory oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj, duś pod przykryciem 15 minut. 2. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój na części, dodaj do duszonych warzyw. Duś 10 minut. Bułkę pokrój w dużą kostkę, usmaż na suchej patelni. Dokładaj gorące grzanki do leczo tuż przed podaniem na stół.