Reklama

Reklama

Leczo z kurczakiem

Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni.

Składniki:

  • 3 papryki jalapeno, np. marki Kuhne
  • 1 puszka pomidorów  
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 czerwone papryki
  • 4 żółte papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 cukinia
  • sól, pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:


Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Cukinię i paprykę kroimy w niewielkie paski, a cebulę w piórka, po czym szklimy ją na małym ogniu. Do garnka wrzucamy pokrojone warzywa, zeszkloną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zalewamy niewielką ilością gorącej wody. Następnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i kurczaka.  Leczo doprawiamy do smaku i gotujemy przez około pół godziny. Następnie podajemy z ciemnym pieczywem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje