Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Placek z kruszonką
Placek z kruszonką123RF/PICSEL

Placek wiśniowo-migdałowy

Składniki

  • 1/4 kostki masła w 1/2 op. (5 dag) świeżych drożdży
  • ok. 2/3 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 łyżki likieru migdałowego
  • 2 jajka

- przełożenie

  • 2 i 1/2 szkl. dżemu wiśniowego z dużymi kawałkami owoców
  • 1 szkl. drobno posiekanych migdałów
  • 4 łyżki likieru migdałowego

- kruszonka

  • 1 i 1/2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki masła
18 porcji

Sposób przygotowania

Kołacz z kruszonką
Kołacz z kruszonką123RF/PICSEL

Kołacz porzeczkowy z budyniem

Składniki

- spód

  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 op. (5 dag) świeżych drożdży
  • ok. 2/3 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3 łyżki likieru migdałowego
  • 2 jajka

- obłożenie

  • 1 i 1/2 szkl. dżemu z czerwonych porzeczek
  • 4 herbatniki
  • 2 op. budyniu waniliowego
  • 2 i 1/2 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru

- kruszonka

  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 i 1/2 szkl. mąki oraz masło i mąka do foremki
16 porcji

Sposób przygotowania

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na