Letnia sałatka z plastrami wegetariańskimi

Nie masz pomysłu na to jak szybko dostarczyć sobie energii nie zapominając o porcji warzyw? Sprawdź nasz przepis na sałatkę z plastrami wegetariańskimi.

Sałatka wegetariańska
Sałatka wegetariańskamateriały prasowe

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Cebulkę siekamy w piórka. Pomidory kroimy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Plastry wegetariańskie VeggieDay kroimy w mniejsze kawałki.

W małym słoiku umieszczamy oliwę, sok z cytryny, posiekany czosnek i oregano. Zakręcamy i potrząsamy słoikiem do powstania sosu. Doprawiamy go solą i pieprzem.

Składniki sałatki umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Dekorujemy listkami bazylii.

Wskazówka: Sałatkę warto przed podaniem schłodzić przez pół godziny w lodówce.

Aby sałatka wyglądała jeszcze bardziej apetycznie, do jej przygotowania warto użyć kolorowych pomidorków koktajlowych.

Smacznego!

Sałatka capreseInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas