Lodowe przeboje

Lody melonowe
Lody melonowe123RF/PICSEL

Domowe lody melonowe

Składniki

  • 500 g miąższu z dojrzałego melona (najlepiej cantalupy lub miodowego, które mają żółty miąższ)
  • szklanka syropu cukrowego
  • sok z 1/2 cytryny
8 porcji

Sposób przygotowania

Semifredo z malinami
Semifredo z malinami123RF/PICSEL

Semifredo z malinami

Składniki

  • 500 ml kremówki
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 2 łyżki pistacji, niesolonych, z grubsza posiekanych
  • szklanka malin mrożonych
  • szklanka malin świeżych
  • 1/3 szklanki cukru pudru
12 porcji

Sposób przygotowania

Tort lodowy
Tort lodowy123RF/PICSEL

Tort lodowy z owoców leśnych

Składniki

  • 200 g herbatników owsianych
  • 40 g masła, roztopionego
  • 400 g borówek amerykańskich, malin, jagód
  • puszka mleka skondensowanego, słodzonego
  • 500 ml kremówki

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?