Reklama

Reklama

Lodowe przeboje

Jeśli lato, to deser musi być lodowy! Na co dzień kawa z kulką lodów waniliowych albo sorbet na patyku, od święta tort albo bezowa alaska! Mmmm, pycha!

Domowe lody melonowe

Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 500 g miąższu z dojrzałego melona (najlepiej cantalupy lub miodowego, które mają żółty miąższ)
  • szklanka syropu cukrowego
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

1. Miąższ z melona zmiksuj na gładki mus. Dodaj syrop cukrowy i sok z cytryny, wymieszaj. Wstaw do zamrażarki na 2 godziny. Mniej więcej co 30 minut miksuj masę przez kilka sekund, dzięki temu lody będą miały gładką konsystencję, bez kryształków lodu. 

2. Przełóż na wpół zamrożoną masę do foremek na lody, wbij w nią patyczki. Wstaw foremki do zamrażarki na przynajmniej 3 godziny.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje