Makaron po chińsku

Z chińskiej kuchni.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- paczka makaronu ryżowego,
- 1/2 papryki,
- 1/2 pora,
- mała marchewka,
- 3 ząbki czosnku,
- kawałek tofu,
- jajko, sezam, olej,
- szklanka kiełków lucerny,
- sól, pieprz, imbir, sos sojowy.

Przyrządzanie:

Makaron zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, aż zmięknie. Osączyć go na sicie. Marchew obrać, pokroić razem z porem w cienkie słupki. Paprykę pociąć w paski. Ząbki czosnku obrać z łusek, poszatkować. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć przez kilka minut marchew, por, paprykę i czosnek. Dosypać makaron oraz pokrojone tofu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i sosem sojowym. Dokładnie wymieszać. Połączyć z kiełkami lucerny, sezamem i surowym, roztrzepanym jajkiem. Ściąć jajko. Porcja - 328 kcal
Czas przygot.: 30 min

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas