Makron z pulpetami

Pyszny posiłek dla miłośników dań z makaronu.

Spaghetti z pulpetami
Spaghetti z pulpetami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku. W blenderze umieść obrane awokado bez pestki, listki bazylii, czosnek, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość zmiksuj na gładki sos. Przypraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj al dente. 

2. Cebulę pokrój w kostkę, usmaż na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty czosnek, usmaż. Dodaj tartą bułkę, jajko, przyprawy. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Makaron wymieszaj z sosem i groszkiem. Podawaj z pulpecikami i pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas