Reklama

Reklama

Makron z pulpetami

Pyszny posiłek dla miłośników dań z makaronu.

Składniki

  • 10 dag groszku świeżego lub mrożonego
  • sól
  • 2 miękkie awokado
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • 30 dag makaronu typu spaghetti

Składniki

  • 30 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • kilka łyżek bułki tartej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • kumin
  • olej
  • 5 dag parmezanu

Sposób przygotowania

1. Groszek ugotuj w osolonym wrzątku. W blenderze umieść obrane awokado bez pestki, listki bazylii, czosnek, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość zmiksuj na gładki sos. Przypraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj al dente. 

2. Cebulę pokrój w kostkę, usmaż na gorącym oleju. Dodaj przeciśnięty czosnek, usmaż. Dodaj tartą bułkę, jajko, przyprawy. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha i smaż na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Makaron wymieszaj z sosem i groszkiem. Podawaj z pulpecikami i pokrojonym w cienkie plasterki parmezanem. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje