Reklama

Reklama

​Marynowane jajka w ziołowej zalewie

Idealne na Wielkanoc.


Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 liść laurowy
  • 5 jaj
  • Po gałązce rozmarynu, tymianku i majeranku

Reklama

Przygotowanie:

Cebulę przekroić na pół. Pół litra wody zagotować z łyżeczką soli. Dodać cebulę, kminek i liść laurowy. Dodać jajka i gotować 10 minut. Jajka obrać. Jajka i zioła umieścić w słoiku.

300 ml wody zagotować z 1 łyżeczką soli. Zalać jajka, zakręcić. Marynować 1-2 dni. Doskonale smakują z bagietką, masłem czosnkowym i pomidorami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje