Mięsne klopsiki smakowicie nadziane

Rumiane frykadelki z ostrym farszem
Rumiane frykadelki z ostrym farszem123RF/PICSEL

Rumiane frykadelki z ostrym farszem

Składniki

- podstawowe:

  • 80 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 1 mały pęczek natki
  • 1 papryczka chili
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 4 łyżki pestek słonecznika

- dodatki i przyprawy:

  • 2 małe cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • mielona słodka papryka
  • 4 łyżki oleju
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady kucharza

Brokułowe kule w bulionie

Brokułowe kule w bulionie
Brokułowe kule w bulionie123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 80 mielonego mięsa drobiowego
  • 1 brokuł
  • ok. 2 l bulionu drobiowego

- dodatki i przyprawy:

  • 1 czerstwa bułeczka kajzerka
  • 5 dag parmezanu albo innego żółtego sera o wyrazistym smaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 2/3 szkl. mleka
  • sól, pieprz
  • suszony tymianek
  • bazylia oraz oregano
4 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada kucharza

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?