Mięsne placki

Placuszki z mięsem
Placuszki z mięsem123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 łyżki oliwy
  • cebula, posiekana
  • 250 g mielonej wołowiny
  • łyżka gotowej przyprawy arabskiej (np. Kamis)
  • szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki mleka
  • jajko
  • 2/3 szklanki ciecierzycy z puszki

- zielona salsa

  • po 1/2 szklanki posiekanej natki i listków mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka soku cytrynowego
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany

Sposób przygotowania

Przepis na klasyczny placek po węgierskuInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?