Miętowy przysmak
Bardzo oryginalne danie. A jakie pyszne!

Składniki
Omlet
- 8 jajek
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- po szczypcie chili i soli
- olej
Sałatka
- mała kapusta pekińska
- 5-6 łodyg selera naciowego
- kawałek pora
- 25 dag sera półtłustego pokruszonego
- 4 łyżki jogurtu greckiego po 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- spora szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- sól, pieprz
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 Omlety: jajka roztrzep, wymieszaj z resztą składników.Usmaż na oleju 4 omlety i pokrój je w paski.2 Sałatka: warzywa pokrój, posyp kolendrą, gałkąi kurkumą, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ser i jogurt.Omlety ułóż na sałatce, posyp szczypiorkiem.