Minipizza na bułce

Nie masz czasu na zrobienie pizzy? Podpowiadamy, co w zamian.

Smakują jak prawdziwa pizza
Smakują jak prawdziwa pizza 123RF/PICSEL

Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i cebulę (przez ok. 3-4 min).

Dodaj pomidorowy przecier i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

Przekrój wzdłuż bułkę, opiecz w piekarniku przez 2 minuty i posmaruj sosem.

Nałóż pokrojonego pomidora i posyp serem.

Wstaw do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor. 

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas