Mintaj z kopytkami
Coś dla miłośników ryb

Składniki
- 1 kg filetów z mintaja
- 4 łyżki soku z cytryny
- 30 dag mozzarelli
- 1 kalafior
- 1 brokuł
- po 1 op. mrożonej zielonej fasolki szparagowej oraz kopytek
- 3 suszone pomidory
- sól
- pieprz
- tłuszcz do formy
Sposób przygotowania
1. Kalafior i brokuł umyj, podziel na różyczki. Warzywa ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, osącz. 2. Kopytka przygotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 minuty, wyjmij, osącz. Mintaja opłucz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Drobno pokrój. Pomidory grubo posiekaj. 3. Wymieszaj w natłuszczonej formie rybę z resztą składników. Posyp startą mozzarellą. Piecz ok. 30 minut w 190 st.