Reklama

Reklama

Mintaj z kopytkami

Coś dla miłośników ryb

Składniki

  • 1 kg filetów z mintaja
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 30 dag mozzarelli
  • 1 kalafior
  • 1 brokuł
  • po 1 op. mrożonej zielonej fasolki szparagowej oraz kopytek
  • 3 suszone pomidory
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

1. Kalafior i brokuł umyj, podziel na różyczki. Warzywa ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, osącz. 

2. Kopytka przygotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 minuty, wyjmij, osącz. Mintaja opłucz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Drobno pokrój. Pomidory grubo posiekaj. 

3. Wymieszaj w natłuszczonej formie rybę z resztą składników. Posyp startą mozzarellą. Piecz ok. 30 minut w 190 st. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje