Reklama

Reklama

Mleczne desery

Mają mnóstwo cennych wartości odżywczych, niepowtarzalny smak i aromat, a do tego rozpływają się w ustach. Posmakują i małym, i dużym łasuchom.

Mus budyniowy

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 3 czerwone pomarańcze
  • 1 szkl. mleka krowiego albo roślinnego (np. orzechowe lub sojowe)
  • 1 czubata łyżka masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 2 płaskie łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania

Pomarańcze sparz, połowę jednej pomarańczy pokrój w plasterki, z reszty wyciśnij sok, przecedź go. Mleko zagotuj z masłem oraz miodem. Sok wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej do gotującego się mleka. Mieszając, gotuj do zgęstnienia, wystudź. Żelatynę namocz, potem rozpuść, podgrzewając. Mleko kokosowe ubij na puszystą pianę. Następnie ostrożnie połącz z żelatyną i budyniem pomarańczowym. Mus rozlej do szklaneczek. Schładzaj 2-3 godziny. Udekoruj odłożonymi plasterkami pomarańczy.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje