Multicooker: Zupa minestrone
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: fry, boil. Porcji: 4.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów
- garść fasolki szparagowej
- 1 liść laurowy
- ¼ łyżeczki kminku
- 700 ml wody
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć Program MENU i wybrać program FRY. Za pomocą Programu COOKING TIME ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć Program START.
2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać kolejno pokrojoną paprykę, fasolkę oraz cukinię i smażyć.
3. Pod koniec wymieszać, dodać przyprawy. Wlać 700 ml wody, zamknąć urządzenie.
4. Nacisnąć Program MENU i wybrać program BOIL. Za pomocą Programu COOKING TIME ustawić czas na 20 minut. Nacisnąć Program START.
5. 5 minut przed końcem dodać pomidory.
6. Gotową zupę przyprawić do smaku, skropić oliwą.
7. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
8. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.