Reklama

Reklama

Mus czekoladowy z czerwonymi porzeczkami

Cudowna kompozycja smaków.

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 200 g śmietany kremówki
  • Kora czekoladowa i czerwone porzeczki do dekoracji

 Przygotowanie:

Czekoladę posiekać i roztopić w gorącej kąpieli, zdjąć. Jajka rozdzielić. Żółtko z 1 łyżeczka cukru umieścić w miseczce nad gorącą wodą i ubijać przez 3-5 minut. Dodać czekoladę kakao, zdjąć z gorącej kąpieli, lekko ostudzić w temperaturze pokojowej. Białka ubić dosypując 1 łyżkę cukru. 150 g śmietany ubić. Do masy wmieszać najpierw pianę, a następnie śmietanę i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Mus nałożyć do salaterek. 50 g  śmietany ubić. Mus dekorować bitą śmietaną, korą czekoladową i porzeczkami.

Reklama

  Podyskutuj na FORUM!

 

 



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL