Musaka z sosem beszamelowym

Musaka
Musaka123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag mieszanego mielonego mięsa
  • po 1/2 pęczka natki i tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 70 dag młodych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 i 1/2 szkl. mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 łyżeczka bulionu w proszku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do posmarowania formy
4 porcje

Sposób przygotowania

Przepis na lazanię z wołowinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?