Myszki z nadzieniem z awokado i twarożku

Przygotowanie: 15 minut • 4 porcje • 247 kcal/porcja.

Sprawdź przepis!
Sprawdź przepis!123RF/PICSEL

1. Oba awokado umyj i przekrój wzdłuż. Usuń pestki. Wydrąż miąższ tak, aby nie uszkodzić skórek. Odłóż na bok skórki awokado.

2. Miąższ przełóż do miski i dokładnie zmiksuj z twarożkiem, oliwą i sokiem z cytryny, aby otrzymać gładkie nadzienie. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.

3. Wszystkie skórki awokado napełnij „z górką” nadzieniem i wyrównaj tak, aby nadać im kształt myszki.

4. W szerszej części umieść obok siebie po dwa ziemniaczane czipsy – to będą uszka. Jako oczy wykorzystaj po dwa zielone groszki. Przy wąskich końcach wciśnij po ziarenku kukurydzy jako nos. Szczypiorek potnij na kilkucentymetrowe kawałki i wbij po 3-4 piórka po obu stronach nosów.

Nasza rada: Przygotuj myszki tuż przed posiłkiem, by twarożek nie obsechł, a czipsy nie zmiękły.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas