Najlepsze pałki z kurczaka
Wystarczy bardzo prosta marynata z keczupu, miodu i przypraw, żeby ze zwykłego kurczaka stworzyć jedno z najsmaczniejszych dań obiadowych. W kilka chwil wyczarujesz danie, które pokochają twoi domownicy!

Składniki
- 1 kg pałek z kurczaka (mogą być też skrzydełka lub podudzia)
- 2 łyżki keczupu pikantnego
- łyżka miodu
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka pieprzu cayenne
- łyżeczka przyprawy grillowej
- ząbek czosnku
- oliwa
Sposób wykonania:
Wymieszaj keczup, miód, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę. Otocz kurczaka w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na przynajmniej dwie godziny.
Następnie piecz na grillu aż nabiorą chrupkości i koloru lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę.
* * *Zobacz więcej: