Najlepsze pałki z kurczaka

Wystarczy bardzo prosta marynata z keczupu, miodu i przypraw, żeby ze zwykłego kurczaka stworzyć jedno z najsmaczniejszych dań obiadowych. W kilka chwil wyczarujesz danie, które pokochają twoi domownicy!

Pieczony kurczak w marynacie
Pieczony kurczak w marynaciePicsel123RF/PICSEL

Sposób wykonania:

Wymieszaj keczup, miód, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę. Otocz kurczaka w marynacie i odstaw w chłodne miejsce na przynajmniej dwie godziny.

Następnie piecz na grillu aż nabiorą chrupkości i koloru lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

* * *

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": Polędwiczki z rusztuPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas