Reklama

Reklama

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

Idealna i zdrowa przekąska na lunch do szkoły i pracy.

Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem:

  • 300 ml mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól, cukier do smaku
  • garść młodego szpinaku
  • olej do smażenia

Reklama

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.

Farsz:

  • 200 g sera podlaskiego np. MSM Mońki
  • 200 g młodego szpinaku
  • 7 ząbków czosnku
  • pieprz grubo mielony do smaku
  • klarowane masło do podsmażenia naleśników

Posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać. Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. Podawać z sosem serowo śmietanowym.

Sos:

  • 2 szt. serka topionego 100g
  • 150 ml kwaśnej śmietany 12%
  • pieprz czarny do smaku

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje