Nietypowe gołąbki
Robisz gołąbki zawsze w ten sam sposób? Cieszymy się, że masz sprawdzony przepis, ale jednocześnie zachęcamy wypróbowania smacznej ich odmiany. Taka będzie, jeśli dodacie do gołąbków... ser.
Są delikatne i naprawdę rozpływają się w ustach 123RF/PICSEL
Sposób przygotowania:
Zmiksować twaróg z jajkami, bułką tartą, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem.
Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je. Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem, albo sosem pomidorowym.
Zobacz więcej:
Przepis na gołąbki w papryceInteria Kulinaria