Reklama

Nietypowe gołąbki

Robisz gołąbki zawsze w ten sam sposób? Cieszymy się, że masz sprawdzony przepis, ale jednocześnie zachęcamy wypróbowania smacznej ich odmiany. Taka będzie, jeśli dodacie do gołąbków... ser.

Składniki

  • 1 kapusta włoska,
  • 1/2 kg twarogu (bardziej suchego),
  • 2 łyżeczki masła,
  • 1/3 szklanki ugotowanego ryżu,
  • ½ szklanki bułki tartej,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Sposób przygotowania:

Zmiksować twaróg z jajkami, bułką tartą, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem.

Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je. Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem, albo sosem pomidorowym.  

Zobacz więcej:

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy