Nietypowe gołąbki

Robisz gołąbki zawsze w ten sam sposób? Cieszymy się, że masz sprawdzony przepis, ale jednocześnie zachęcamy wypróbowania smacznej ich odmiany. Taka będzie, jeśli dodacie do gołąbków... ser.

Są delikatne i naprawdę rozpływają się w ustach
Są delikatne i naprawdę rozpływają się w ustach 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Zmiksować twaróg z jajkami, bułką tartą, masłem, usmażoną cebulą i przyprawami. Gotową masę połączyć z ryżem.

Główkę kapusty zamoczyć we wrzącej wodzie, gdy liście będą łagodnie odchodziły od główki, ostudzić je. Nakładać na liście farsz i ciasno zawijać, ułożyć w naczynku żaroodpornym, dolać wodę, osolić, dodać przyprawę warzywną, włożyć do mocno nagrzanego piekarnika, piec około godziny. Podawać polane masłem, albo sosem pomidorowym.  

Zobacz więcej:

Przepis na gołąbki w papryceInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas