Reklama

Reklama

Ogórkowa

Klasyczna polska zupa na letnim stole.

Składniki:

  • 2 żeberka wieprzowe
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • cebula
  • 4 duże ziemniaki
  • 4 duże ogórki
  • kubeczek śmietany
  • listek laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Żeberka i skrzydełka zalej zimną wodą, zagotuj, zdejmij szumowiny. Gotuj na małym ogniu około godziny.

Reklama

2. Marchew, seler, pietruszkę i cebulę obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru. Dodaj listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego.

3. Po 30 minutach dodaj pokrojone ziemniaki, gotuj 20 minut. Dodaj ogórki kiszone starte na tarce, gotuj kilka minut. Podawaj ze śmietaną.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje