Omlet z cebulką i pomidorami
Doskonały na śniadanie.

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki śmietany 18 proc.
- 1 łyżka masła
- 2 średnie cebule
- pomidor
- 10 dag sera mozzarella
- 2 łyżki oleju
- oregano
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1 Białka oddziel od żółtek. Roztrzep żółtka. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, sól i pieprz. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora.
2. Ser pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i pomidora, smaż chwilkę. Farsz dodaj do przygotowanej masy, wymieszaj. Rozgrzej masło, wlej omlet, rozprowadź na patelni. Smaż kilka minut.
3. Gdy omlet zetnie się od spodu, przechyl go z patelnią. Rzadka część spłynie pod spód. Gdy ta również się zetnie, przewróć omlet.