Omlet z łososiem
Dla miłośników dań z jajek

Składniki
- 2 czerwone cebule
- dwie garście szpinaku
- 150 g czerwonych pomidorków koktajlowych
- 150 g żółtych pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki octu balsamicznego
- sól, pieprz, cukier
- 2 łyżeczki oliwy
- 8 plasterków wędzonego łososia
- pół cytryny
- pieprz ziarnisty
- 8 jajek
- 100 ml mleka
- łyżka oleju
Sposób przygotowania
1. Obierz cebule, pokrój w pióra. Pomidorki pokrój na połówki, warzywa wymieszaj, skrop sosem balsamicznym przypraw solą, pieprzem, odrobiną cukru. Dodaj oliwę, wymieszaj. 2. Wbij jajka do miski, wymieszaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni olej. 3. Wylej na patelnię 1/4 masy jajecznej, dodaj część warzyw, podsmażaj, aż jajka się zetną. Złóż na pół. Powtarzaj czynność cztery razy, z każdym omletem. 4. Na wierzchu omletu układaj kawałki łososia, skrop sokiem z cytryny, posyp grubo zmielonym pieprzem.