Omlet z łososiem

Dla miłośników dań z jajek

Zamiast szpinaku można dodać brokuł
Zamiast szpinaku można dodać brokuł123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Obierz cebule, pokrój w pióra. Pomidorki pokrój na połówki, warzywa wymieszaj, skrop sosem balsamicznym przypraw solą, pieprzem, odrobiną cukru. Dodaj oliwę, wymieszaj. 

2. Wbij jajka do miski, wymieszaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni olej. 

3. Wylej na patelnię 1/4 masy jajecznej, dodaj część warzyw, podsmażaj, aż jajka się zetną. Złóż na pół. Powtarzaj czynność cztery razy, z każdym omletem. 

4. Na wierzchu omletu układaj kawałki łososia, skrop sokiem z cytryny, posyp grubo zmielonym pieprzem.

Frittata - włoski omlet z cukiniąInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas