Owoce w cieście naleśnikowym

Jesień to niezwykle bogata i kolorowa pora roku, która kryje w sobie moc kulinarnych możliwości. Skarby sezonu, czyli jesienne owoce kuszą swoim dojrzałym smakiem, a przygotowane z nimi desery smakują naprawdę wyjątkowo. Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!

Owoce w cieście
Owoce w cieściemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 minut. Owoce umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cząstki. Można obrać owoce ze skórki, ale nie jest to konieczne. Owoce obtaczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyjmować na papierowy ręcznik. Podawać z syropem trzcinowym.

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas