Reklama

Reklama

Pakieciki nadziewane kurczakiem i sałatką

Lekkie i pożywne

Składniki

  • 4 duże tortille
  • 40 dag filetów z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 8 liści sałaty
  • 1 mała cebulka
  • 4–5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1/2 papryczki
  • chili
  • sól
  • pieprz
  • mielona kolendra

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Potem posmaruj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Oprósz solą, pieprzem oraz kolendrą. Skrop sokiem z limonki. Odstaw na ok. 15 minut  w chłodne miejsce. 

2. Zamarynowane filety  z kurczaka smaż ok.  10 minut na oleju. Pomidory umyj, pokrój w kosteczkę. Cebulkę obierz i razem z oczyszczoną papryczką chili posiekaj. Warzywa przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z jogurtem. Sałatę opłucz, osusz. Filety pokrój w paski. 

3. Tortille podgrzej w piekarniku albo na patelni bez tłuszczu. Przykryj  je sałatą. Rozłóż na nich mięso oraz sałatkę z jogurtem. Zwiń jak gołąbki. Ew. udekoruj zieleniną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje