Pakieciki nadziewane kurczakiem i sałatką
Lekkie i pożywne
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Potem posmaruj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Oprósz solą, pieprzem oraz kolendrą. Skrop sokiem z limonki. Odstaw na ok. 15 minut w chłodne miejsce.
2. Zamarynowane filety z kurczaka smaż ok. 10 minut na oleju. Pomidory umyj, pokrój w kosteczkę. Cebulkę obierz i razem z oczyszczoną papryczką chili posiekaj. Warzywa przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z jogurtem. Sałatę opłucz, osusz. Filety pokrój w paski.
3. Tortille podgrzej w piekarniku albo na patelni bez tłuszczu. Przykryj je sałatą. Rozłóż na nich mięso oraz sałatkę z jogurtem. Zwiń jak gołąbki. Ew. udekoruj zieleniną.