Teraz zbierzesz je w lesie. Charakterystycznego smaku nada im zalewa

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Marynowane grzyby charakteryzują się kwaskowatym smakiem
Marynowane grzyby charakteryzują się kwaskowatym smakiem123RF/PICSEL

Marynowane opieńki - składniki

  • 1 kg opieniek,
  • 2 liście laurowe na każdy słoik,
  • 3 ziarna ziela angielskiego na każdy słoik,
  • 8 ziaren gorczycy na każdy słoik,
  • 3 ziarna pieprzu na każdy słoik,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 łyżka soli,
  • 4 szklanki wody,
  • 1 szklanka octu 10 proc.
Opieńki marynowane mogą stanowić doskonałą przekąskę
Opieńki marynowane mogą stanowić doskonałą przekąskę123RF/PICSEL

Marynowane opieńki - przepis

Jesienny bukiet z kwiatów i liści. Zrobisz go w 10 minutPolsatPolsat