Reklama

Reklama

Parzybroda z jałowcową koszyczkową

Gęsta i sycąca!

Składniki:

  • kiełbasa jałowcowa koszyczkowa np. firmy Gzella - 200g
  • olej - 2 łyżki
  • cebula - 2 szt.
  • marchewka - 1 średnia szt.
  • kapusta pekińska - 1 średnia szt.
  • pomidor - 1 średnia szt.
  • śmietana kwaśna 18% - 150 ml
  • koperek - 1 mały pęczek
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • masło - 1 łyżka  

Przygotowanie:

1. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.

Reklama

2. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje