Pasta jajeczna

Nie masz pomysłu z czym zrobić kanapki? Najlepsze będą z domową pastą jajeczną.

Smakuje przepysznie
Smakuje przepysznie 123RF/PICSEL

Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę.

Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem.

Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką. 

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas