Pasta jajeczna
Nie masz pomysłu z czym zrobić kanapki? Najlepsze będą z domową pastą jajeczną.

Składniki
- 4 jajka,
- 4 trójkąciki sera topionego,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżeczki musztardy,
- 3 łyżki majonezu,
- sól, pieprz czarny mielony,
- papryka czerwona,
- zioła do dekoracji.
Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę.
Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem.
Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.