Patelnia z serdelkami w imbirowym miodzie

Sycące danie mięsne.

Kiełbaski z ziemniakami
Kiełbaski z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki starannie wyszoruj i opłucz pod bieżącą wodą. Włóż je do garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj przez 10 minut. W tym czasie kiełbaski ukośnie ponacianj w kilku miejscach. 

2. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Szalotki obierz, posiekaj. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, pokrój w cienkie paseczki. Zioła opłucz, osusz. 

3. Rozgrzej olej. Podsmaż serdelki. Posmaruj je miodem wymieszanym z imbirem. Zdejmij. Na patelnię włóż nieobrane ząbki czosnku i zioła. Smaż,2 min. Usuń przyprawy. 

4. Ziemniaki odcedź, pokrój na cząstki. Wrzuć je na patelnię z wonnym olejem. Dodaj papryki, pieczarki i szalotki. Smaż 5-7 min. Włóż serdelki. Danie oprósz solą i pieprzem.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas