Pieczarkowa z łazankami

Po 3. roku zrób swojemu dziecku pieczarkową z łazankami.

Oto nowy przepis na pieczarkową
Oto nowy przepis na pieczarkową 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • 4 pieczarki
  • 2 łyżeczki śmietany
  • łyżeczka masła
  • kilka gałązek koperku
  • 1/2 szklanki makaronu łazanki

Przygotowanie:

1. Włoszczyznę umyj, obierz, opłucz, a następnie ugotuj.

2. Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij je z wywaru. Ostudź, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ponownie dodaj do wywaru.

3. Pieczarki obierz i umyj. Zetrzyj na drobnej tarce i ugotuj w małej ilości wody z dodatkiem masła.

4. Połącz oba wywary i zagotuj. Dodaj posiekany koperek i śmietanę.

5. Makaron łazanki ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Nałóż do głębokiego talerza i zalej zupą.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas