Reklama

Reklama

Pieczone owoce nadziewane bakaliami

Zdrowy i pyszny jesienny deser.

Składniki

  • 2 duże gruszki
  • 3 słodkie jabłka
  • 100 g żurawiny z sokiem z granatu np. Bakalland
  • 70 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • 100 g orzechów włoskich Chandler np. Bakalland
  • 100 g migdałów np. Bakalland
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 łyżki syropu z agawy lub miodem

Sposób przygotowania:

Reklama

Owoce myjemy, kroimy na połówki i wydrążamy z nich część miąższu i pestki. Następnie w osobnym naczyniu przygotowujemy nadzienie: migdały i orzechy siekamy, dodajemy żurawinę i miechunkę. Składniki posypujemy cynamonem i polewamy syropem z agawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie gotowy farsz przekładamy do wydrążonych połówek owoców.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Gotowe owoce przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje