Pieczone owoce nadziewane bakaliami

Zdrowy i pyszny jesienny deser.

Pieczone owoce nadziewane bakaliami
Pieczone owoce nadziewane bakaliamimateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Owoce myjemy, kroimy na połówki i wydrążamy z nich część miąższu i pestki. Następnie w osobnym naczyniu przygotowujemy nadzienie: migdały i orzechy siekamy, dodajemy żurawinę i miechunkę. Składniki posypujemy cynamonem i polewamy syropem z agawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie gotowy farsz przekładamy do wydrążonych połówek owoców.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Gotowe owoce przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 30 minut.

Przepis na najlepsze gofryInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas