Reklama

Reklama

Piękny deser

Deser cieszy oczy, bo prezentuje się rewelacyjnie, jeszcze lepiej smakuje, orzeźwia, a co ważne, wcale nie jest skomplikowany w przygotowaniu.

Składniki

  • 3 galaretki pomarańczowe
  • 2 banany
  • 1 pomarańcza
  • 2 mandarynki
  • 3 jabłka
  • 4 szklanki wrzątku

1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do stężenia.

2. Owoce obieramy i kroimy w plasterki (pomarańcza, mandarynki, banany) i w kostkę (jabłka).

3. Keksówkę wykładamy folią spożywczą, na jej dno wylewamy 1/5 tężejącej galaretki. Na niej wykładamy połowę owoców, zalewamy połową ilości pozostałej galaretki. Wykładamy pozostałe owoce i zalewamy galaretką. Odstawiamy całość do przestygnięcia. 

4. Przestudzony deser chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje