Blok czekoladowy: proste ciasto dla każdego

Blok czekoladowy to przepis z długą tradycją. Najlepiej smakuje gdy dodamy do niego wiele herbatników. Co jeszcze ukrywa w sobie przepis na blok czekoladowy? Sprawdźcie!

Blok czekoladowy
Blok czekoladowyINTERIA.PL

Blok czekoladowy - przygotowanie

1. Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.

2. Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.

3. Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.

4. Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.


Kochasz czekoladę? Te przepisy skradną Twoje serce:

Zobacz też:

Szybkie i tanie ciasto czekoladoweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas