Reklama

Reklama

Blok czekoladowy: proste ciasto dla każdego

Blok czekoladowy to przepis z długą tradycją. Najlepiej smakuje gdy dodamy do niego wiele herbatników. Co jeszcze ukrywa w sobie przepis na blok czekoladowy? Sprawdźcie!

Składniki

  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 250 g masła
  • bakalie 100 g
  • 60 g herbatników

Blok czekoladowy - przygotowanie

1. Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.

2. Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.

3. Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.

4. Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.


Kochasz czekoladę? Te przepisy skradną Twoje serce:

Prawdziwa uczta deserowa: Winne ciasto czekoladowe

Reklama

Pyszne i proste ciasto czekoladowe

Proste ciasto czekoladowe


Zobacz też:



INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Blok czekoladowy | Czekolada

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje