Reklama

Reklama

Pilaw z karkówki

Jedna z najpyszniejszych potrawek, którą rzesze Polaków mogły poznać podczas wakacyjnych wojaży po Bałkanach. Przyrządzana z ryżu czy bulguru, ze sporym dodatkiem mięsnym i mocnych, wyrazistych w smaku przypraw jest doskonałym sposobem na przygotowanie sycącego obiadu, który świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Istnieje mnóstwo przepisów na pilaw - u nas tym razem nietypowa wersja, bo z mięsem z karkówki. Zobaczcie, jak zrobić to wyborne wschodnie danie!

Składniki

  • 700 g karkówki
  • 250 g pieczarek
  • cebula
  • 2 marchewki
  • szklanka ryżu
  • 1,5 l bulionu
  • olej

Z łatwością stworzysz z nich wyborną potrawę. Zobacz instrukcję:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Pilaw | dania mięsne | karkówka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy