Reklama

Pizza mięsna z papryką i porem

Łatwa w przygotowaniu. Smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 40 dag mąki
  • 1 op. suszonych drożdży
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/4 pora
  • 1 łyżka oleju
  • 20 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1 szkl. keczupu
  • 10 dag fety
  • garść młodego szpinaku
  • 2 gałązki natki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka suszonych ziół do dań włoskich

Sposób przygotowania

1. Mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw na 10 minut. Zaczyn połącz z mąką, ziołami i szczyptą soli. Dodaj oliwę. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw na 45 min. 

2. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i paprykę. Smaż 10 minut. W połowie smażenia dodaj keczup. Mięsny sos przypraw solą i pieprzem. Por opłucz, cebulę obierz, warzywa pokrój w plasterki. Ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 4 owalne placki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Posyp pokruszonym serem, plasterkami cebuli i pora. Piecz ok. 30 minut w 220 st. Udekoruj szpinakiem i natką

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy