Pizza mięsna z papryką i porem
Łatwa w przygotowaniu. Smakuje wyśmienicie!

Składniki
- 40 dag mąki
- 1 op. suszonych drożdży
- 200 ml ciepłego mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 5 łyżek oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1/4 pora
- 1 łyżka oleju
- 20 dag mieszanego mielonego mięsa
- 1 szkl. keczupu
- 10 dag fety
- garść młodego szpinaku
- 2 gałązki natki
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka suszonych ziół do dań włoskich
Sposób przygotowania
1. Mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw na 10 minut. Zaczyn połącz z mąką, ziołami i szczyptą soli. Dodaj oliwę. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw na 45 min. 2. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i paprykę. Smaż 10 minut. W połowie smażenia dodaj keczup. Mięsny sos przypraw solą i pieprzem. Por opłucz, cebulę obierz, warzywa pokrój w plasterki. Ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 4 owalne placki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Posyp pokruszonym serem, plasterkami cebuli i pora. Piecz ok. 30 minut w 220 st. Udekoruj szpinakiem i natką