Pizza mięsna z papryką i porem
Łatwa w przygotowaniu. Smakuje wyśmienicie!
Sposób przygotowania
1. Mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw na 10 minut. Zaczyn połącz z mąką, ziołami i szczyptą soli. Dodaj oliwę. Zagnieć ciasto. Przykryj i odstaw na 45 min.
2. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i paprykę. Smaż 10 minut. W połowie smażenia dodaj keczup. Mięsny sos przypraw solą i pieprzem. Por opłucz, cebulę obierz, warzywa pokrój w plasterki. Ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 4 owalne placki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj sosem. Posyp pokruszonym serem, plasterkami cebuli i pora. Piecz ok. 30 minut w 220 st. Udekoruj szpinakiem i natką