Placek meksykański

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 zielone papryki
  • po 1 puszce czerwonej fasoli oraz kukurydzy
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 20 dag kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki oliwy
  • 350 ml ostrego keczupu
  • 20 dag startego żółtego sera
  • cukier, sól pieprz
  • słodka i ostra papryka, tłuszcz do posmarowania formy

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?