Placek meksykański

Nie tylko wygląda pysznie, ale też pachnie tak smakowicie, że aromat tego dania na pewno przyciągnie do stołu wszystkich domowników!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj.Mięso mielone przełóż domiseczki. Dodaj jajka, olej oraz cebulez czosnkiem. Masę przyprawna pikantnie solą, pieprzem orazsłodką i ostrą papryką. Żaroodpornąformę (32 x 36 cm) posmarujtłuszczem. Na spodzie rozsmarujgrubą warstwą mięsną masę.

2. Papryki oczyść, rozetnij, usuńśrodki z pestkami. Strąkiopłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.Kukurydzę i fasolę przełóż na sitko,pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Sałatę umyj, liście dobrze osusz,porwij na kawałki. Kwaśną śmietanęwymieszaj z oliwą. Przyprawdo smaku solą, pieprzem orazodrobiną cukru.

3. Podpieczony mięsny spódwyjmij z piekarnika. Posmarujgo 200 ml keczupu.Obłóż kosteczkami papryki,kukurydzą i fasolą. Oprósz soląi pieprzem. Posyp startym serem.Ponownie wstaw do piekarnika.Piecz jeszcze 20 minut. Gotowązapiekankę pokrój na porcje. Polejresztą keczupu. Sałatę wymieszajz sosem śmietanowym. Podawajjako dodatek do zapiekanki. Przygotowanie ok. 1 godziny i 15 minu

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas