Placki ziemniaczane z jabłkami i żurawiną

Choć bardzo prosta, ta potrawa może być miłym zaskoczeniem dla Twoich wybrednych domowników. Wystarczy, że podasz ją z oryginalnymi dodatkami.

Propozycja podania
Propozycja podania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jabłka obierz, pokrój. Zasyp łyżką cukru i cynamonu,wlej sok i gotuj 3 minuty.

2. Ziemniaki zetrzyj na grubej tarce, cebulę na drobnej. Dodaj jajko i mąkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Resztę cukru i cynamonu wymieszaj ze szczyptą soli i śmietaną. Smaż placki z obu stron. Usmażone placki podaj z musem jabłkowym, śmietaną i żurawiną, udekorowane miętą.

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas