Reklama

Reklama

Placki ziemniaczane ze śmietaną

Chrupiące i soczyste. W mig znikną ze stołu!

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • duża śmietana 12 proc.
  • cukier (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce do ziemniaków. Cebulę również i połączyć w misce z ziemniakami.  Dodać jajka, mąkę i doprawiamy do smaku. Smażyć na gorącym tłuszczu aż będą ładnie zrumienione i chrupiące. Ułożyć na talerzu, polać śmietaną i posypać cukrem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje