Placuszki brokułowe

Przekąska, która nadaje się na każdy posiłek, może nawet zastąpić drugie danie obiadowe. Wyczarowuje się ją w mgnieniu oka, do tego minimalnym nakładem pracy. A jaki efekt!

Chrupkie, a zarazem lekko soczyste. Idealne!
Chrupkie, a zarazem lekko soczyste. Idealne!INTERIA.PL

1. Brokułowe różyczki oczyszczamy i rozdrabniamy w dłoniach (albo tniemy).

2. Do większej miseczki wbijamy jajka, wsypujemy przyprawy, rozkłócamy całość.

3. Dodajemy do jajek rozdrobnione różyczki, starty ser i bułkę tartą. Mieszamy.

4. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy formujemy małe placuszki, smażymy je z obu stron, aż nabiorą złotego koloru.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas